Kauneushuone Kajo. Yritysidea löytyi auringon säteistä!

Kauneushuone Kajo toi ilon ja valon elämään

Nuoresta iästään huolimatta Maiju ja Minna huomasivat olevansa loppuun palamisen partaalla vain muutaman vuoden sopimusyrittäjyyden jälkeen.

 

Voisiko elämässä olla muutakin, kuin työskenteleminen sopimusyrittäjänä kellon ympäri? Voisiko hoitavan kosmetologin työtä tehdä niin, että elämään mahtuisi myös harrastuksia, ystäviä ja leppoisaa jouten oloa? Kauneushuone Kajo näki päivänvalon huhtikuussa 2019.

 

Maijun ja Minnan yritysidea sai alkunsa auringonsäteistä, jotka kurottautuivat Helsingin kattojen yli valaisemaan hoitohuonetta, jossa Maiju sillä hetkellä työskenteli sopimusyrittäjänä. Nämä kaksi nuorta kosmetologia huomasivat jakavansa yhteiset arvot ja  perustivat yrityksen, jossa asiakkaiden lisäksi myös he itse voisivat hyvin.

 

Lue lisää yritysidean löytymisestä täältä: Yritysidea, joka kantaa. Viisi vihjettä!

 

Kauneushuone Kajo on Maijun ja Minnan yhteinen unelma.

Arvot ohjaavat Kajon toimintaa

Ekologisuus, eettisyys ja hyvinvointi ovat meille kummallekin tärkeitä arvoja. Halusimme perustaa hoitolan, jossa myös me itse yrittäjinä voisimme hyvin. Suurin toiveemme oli saada tehdä työtä ympäristössä, jossa tunne hyvinvoinnista on aito ja välittyisi myös asiakkaille. Tämä toiveemme on Kajon myötä toteutunut loistavasti.

 

 

 

 

 

Kauneushuone Kajo säteilee hyvää mieltä

Yrityksen nimen keksiminen oli vaikein asia koko yrityksemme perustamisessa – sitä pohdimme pisimpään koko perustamisprosessin ajan.

Halusimme nimeksi erottuvan, lyhyen ja ytimekkään nimen, joka jäisi mieleen ja kuvaisi meitä.

Olin vielä edellisessä työpaikassani töissä, kun keksin nimen Kajo. Olin asiakkaan kanssa hoitohuoneessa aamulla ja aurinko kajasti kauniisti rakennusten yli suoraan huoneeseen. Mietin mielessäni valon kauneutta – kuinka se kajastaa valoa ja hyvää mieltä ihmisille.

Kajo edustaa juuri sitä mitä me olemme ja haluamme asiakaillemme tuottaa; valoa, uusia alkuja ja hyvää mieltä.

 

Kajo kutsuu rentoutumaan

Tavoitteemme on olla helposti lähestyttävä , laadukkaita kauneudenhoitoalan palveluita tarjoava yritys, jossa jokainen asiakkaamme tuntee itsensä tervetulleeksi ja olonsa kotoisaksi.

Tyypillisin asiakkaamme on ruuhkavuosissa elävä 30 – 50 -vuotias nainen, jolle lepotuokio kiireisen arjen keskellä on arvokas hetki. Niinpä erityisesti ns. elämyshoitomme ovat suosittuja.

Elämyshoitojemme lisäksi hoitovalikoimaamme kuuluvat alan ”perushoidot” sekä ripsi- ja sokerointipalvelut.

Kajo on sisustettu boheemisti, henkilökunta pukeutuu rentoihin työasuihin ja kanssakäyminen asiakkaiden kanssa on luonnollisen aitoa.

Sisustuksen piristävä yksityiskohta Kajossa ovat  vaihtuvat ajatelmat, joita Maiju ja Minna kirjoittavat peileihin asiakkaille luettavaksi.

 

Työtehtävien jakaminen auttaa jaksamaan

Meillä kummallakin on omat vahvuusalueemme ja hyödynnämme tätä myös yhteisen yrityksemme tehtävänjaossa. Hoitojen lisäksi yrityksen ”pyörittämiseen” kuuluvien asioiden hoitamiseen kuluu paljon aikaa ja arki on kevyempi, kun voimme jakaa myös nämä tehtävät. Toinen keskittyy enemmän yrityksen talousasioihin ja toinen markkinointiin.

Työtehtävien lisäksi olemme myös jakaneet selkeät työvuorot. Palvelemme asiakkaitamme Kajossa ”kahdessa vuorossa” kuutena päivänä viikossa. Jokaisella henkilökuntaamme kuuluvalla on sekä aamu-, että iltavuoroja. Mahdolliset ylityöt otetaan aina takaisin pidempinä vapaina. Oman työajan rajaaminen onnistuu yrittäjänä yllättävän helposti: puhelin äänettömälle ja vapaa-ajan viettoon!

On tärkeää pitää huolta itsestään. Liian usein siitä tingitään esimerkiksi ajanpuutteen vuoksi. Pyrimme itse käymään hoidoissa toisillamme säännöllisesti, jotta elämme kuten opetamme.

Maijun ja Minna lisäksi Kajossa työskentelevät myös kosmetologit Pirkko ja Laura sopimusyrittäjinä. Maiju ja Minna haluavat oman uupumiskokemuksensa myötä huolehtia myös sopimusyrittäjiensä työssä jaksamisesta . Sopimusyrittäjyyden ”ehdot”  on pyritty laatimaan kannustavaksi, jotta heidän yrittäjyytensä olisi mielekästä myös taloudellisesti.

Haluammekin tässä yhteydessä muistuttaa sopimusyrittäjiä työllistäviä yrityksiä: Kohdelkaa sopimusyrittäjiä kuten toivoisitte itseänne sopimusyrittäjänä kohdeltavan! Koko henkilökunnan hyvä olo välittyy aina asiakaskunnalle.

 

Uskalla unelmoida!

Emme Kajon perustaessamme tienneet kannattaisiko meidän yrityksemme, toivoimme vain parasta ja luotimme tulevaan. Nyt olemme jo juhlineet ensimmäistä toimintavuottamme yhdessä kasvavan asiakaskuntamme kanssa. Tästä on hyvä jatkaa.

Olemme molemmat nuoria. Haluammekin rohkaista erityisesti nuoria kurottamaan kohti  omia unelmiaan, sillä eihän sitä koskaan tiedä, jos ei yritä.

Yrittäjyyteen kuuluu aina iso vastuu, mutta yrittäjän vapaus on vastuun arvoinen!

Hannele Aallos

 

P.S. Haluaisitko sinä kertoa minulle ja blogini lukijoille yrityksesi tarinan? Ota yhteyttä! hannele.aallos(at)baroque.fi

 

Kauneuskoulutus Baroquen yrittäjyyskurssilla etsimme ja löydämme yritysidean myös sinulle – tule mukaan valmennukseemme, jossa teet liiketoimintasuunnitelman henkilökohtaisessa ohjauksessani. Kysy lisää! 

 


Jaa somessa!