kauneuskoulu baroque
|

Ihon ikääntyminen ja 3 tärkeintä siihen johtavaa syytä

Kun vanhenemme, ihon ikääntyminen alkaa näkyä kasvoillamme ja kehossamme yksilöllisesti. Siihen, miten ja milloin muutokset näkyvät, vaikuttaa mm. niin geenit, elintavat kuin ihotyyppimmekin.

1. Ihon luonnollinen ikääntyminen – sisäiset syyt

Ihossa tapahtuu rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, jotka johtuvat perimästä ja hormonitoiminnasta.

2.  Ihon ennenaikainen ikääntyminen – ulkoiset syyt

Ulkoisista tekijöistä ihoa ikäännyttävät eniten auringon UV-säteily ja tupakointi.

3.  Ihon ikääntyminen – henkilökohtaiset tottumukset

Elintapamme (ravinto, uni, liikunta) vaikuttavat paitsi terveyteemme, myös siihen miten kehomme ja ihomme ikääntyy.

Ihonhoitotottumukset – puutteellinen tai väärä hoito –  voi lisätä ikääntymisilmiöiden määrää ja nopeuttaa niiden ilmenemistä ihossa.

Epidermistä voisi verrata tiiliseinään. Ikääntyminen tuo muutoksia mm. soluväliaineen koostumukseen (laasti) ja tiilet (solut) eivät enää ole niin tiiviisti kiinni toisissaan.

Mitä ikääntyvässä ihossa tapahtuu?

Ihon toiminnot hidastuvat ikääntymisen myötä: ihosolujen uusiutuminen hidastuu, ihon eritystoiminnot hidastuvat, verenkierto hidastuu ja tuntoaistimukset vaimenevat. Iho kuivuu helpommin, koska sen vedensitomiskyky on heikentynyt.

Miltä ikääntynyt iho näyttää?

Iho on ohentunut, sen kimmoisuus on vähentynyt ja ihoon on tullut juonteita. Ihon kosteuspitoisuus on alentunut ja iholla esiintyy pigmenttimuutoksia. Myös hyvänlaatuisten kasvaimien (luomet) määrä iholla lisääntyy.

Ihon ikääntymisilmiöiden kosmetologinen hoitaminen

Kosmetologisten hoitojen tavoitteena ikääntyvää ihoa hoidettaessa on ikääntymisen hidastaminen ihon toimintoja erilaisin menetelmin elvyttämällä ja jo ilmenevien muutosten korjaaminen.

Tärkeässä asemassa kosmetologisesti on ikääntymisilmiöiden ennaltaehkäiseminen ja tämä on myös kosmetologin antaman ihonhoidon ohjauksen tavoite.

Haluaisitko tietää ja oppia enemmän?

Kauneuskoulutus Baroquen IHO 7 -kurssilla menemme pintaa syvemmälle. Tarkastelemme ihossa ikääntymisen myötä tapahtuvia muutoksia solutasolta lähtien.

IHO 7 -kurssit syventävät kosmetologin ja kosmetologiopiskelijan ymmärrystä ihosta ja sen toiminnoista. Näillä kursseilla paneudumme erilaisiin ihomuutoksiin ja ihon erityisongelmiin. Teemoja ovat mm.

  • ihon ikääntyminen
  • aurinko ja iho
  • atooppinen iho
  • akne ja rosacea

Ihon ikääntymiseen keskittyvässä kurssipäivässä käymme läpi ihon eri kerroksissa solutasolla ikääntymisen myötä tapahtuvat muutokset , ihon apuelimissä tapahtuvat muutokset ja tutustumme erilaisiin mahdollisuuksiin hoitaa ihon ikääntymisilmiöitä. Nämä kurssit on tarkoitettu kosmetologeille ja alan opiskelijoille.

IHO 7 -kurssien valmentajana toimii SKY-CIDESCO -kosmetologi (EAT) Hannele Aallos, joka on erikoisammattitutkinnon lisäksi suorittanut myös ”Syventävä kauneudenhoito ja ihon lääkinnällinen hoito kosmetologin näkökulmasta” -täydennyskoulutuksen Laurea ammattikorkeakoulussa ja SKY-Opistossa.

Ajankohtaiset kurssitiedustelut: [email protected] tai 040-9601872 tai tutustu kurssikalenteriimme.

Jaa somessa!