Laitehoitojen hyödyt kauneushoitolayrittäjälle

Laitehoidot helpottavat kosmetologiyrittäjän kiireistä arkea.

Laitohoitojen hyödyt pohdituttavat kauneushoitolaa perustettaessa, mutta myös matkan varrella.

Laiteinvestoinnit ovat tuotesarjan valitsemisen ohella yksi isoimpia päätöksiä kauneushoitolaa perustettaessa. Jo pidempään toiminut kauneushoitola joutuu sekin säännöllisin väliajoin pohtimaan laiteinvestointia erikoistuakseen ja kilpailuetua hankkiakseen.

Peruslaitteet hankit muutamalla tuhannella eurolla, mutta erikoisempia laitteita hankittaessa voidaan puhua jopa kymmenien tuhansien eurojen investoinneista. Päätös uuden laitteen hankkimisesta tulee siis tehdä huolella.

Laitehoitojen hyödyt

1 Työn tehostuminen ja keveneminen

Laitehoidoilla kevennät omaa työtaakkaasi ja saavutat tehokkaampia hoitotuloksia nopeammin.

2 Kilpailuetu

Tarjoamalla asiakkaillesi laitehoitoja pystyt erottautumaan kilpailijoistasi ja erikoistumaan.

3 Asiakkaan sitouttaminen

Laitehoitojen avulla on helppo myydä sarjahoitoja. Asiakas haluaa myös ylläpitää sarjahoidoilla saavutettuja hoitotuloksia, joten ylläpitohoito on helppo myydä sekin.

4 Kate

Oikein hinnoiteltuna laitehoidot parantavat yrityksesi tulosta.

 

Mitä laitteita kauneushoitolassa tulisi olla ?

 

1 Perustettavan kauneushoitolan laiteinvestoinnit

Kauneushoitolan voi perustaa ilman ensimmäistäkään hoitolaitetta, mikäli liikeideana on tarjota manuaalisia hoitoja. Markkinoilla olevista tuotesarjoista löytyvät kyllä vaihtoehdot niin tuotteilla tehtäviin tehokkaisiin hoitoihin kuin luonnonmukaisiin hoitoihinkin.

Sterilaattori ja uä-pesuri tulisi jokaisessa hoitolassa kuitenkin olla – laitteita nekin.

Jos liikeideasi on tarjota peruspalveluita, riittää laitteissakin perusvarustus: höyry, kuoriva ultraääni tai timanttihionta, terapeuttinen ultraääni. Toiminnan vakiintuessa on mahdollisesti erikoislaitehoitojen aika. Mitä erikoistuneempaa palvelua haluat asiakkaillesi tarjota, sitä hinnakkaammaksi laiteinvestointi yleensä muodostuu.

 

2 Erikoistuminen laitehoitojen avulla

Jos liikeideasi on erikoistua esimerkiksi ikääntyneen ihon hoitamiseen, on erilaisia mahdollisuuksia paljon tarjolla: elektroporaatio, biostimulaatiohoidot, radiofrekvenssi, laser, mesoterapia ja uusimpana plasmahoidot.

Parhaimmillaan yhdellä laitteella hoituvat useat ihon erityisongelmista.

 

Laitteen valitseminen

 

Seuraaviin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua laitevalinnoissa:

 

1 Mikä on liikeideasi?

Valitse laite/laitteet, jotka tukevat liikeideaasi.

 

2 Millaisia palveluita asiakkaani minulta odottavat?

Jos asiakkaasi ovat aikuisia naisia, joilla huolenaiheena ovat ihon ikääntymisilmiöt, valitse laite, jolla kiinteytät, stimuloit, tasoitat ihon väriä jne.

 

3 Tavoitteletko laiteinvestoinnilla lisää kysyntää vai tuoko jo olemassa oleva asiakaspiirisi kysyntää laitehoidoille?

Jos tavoittelet lisää kysyntää, valitse laite, joka on jo kuluttajien tuntema ja maahantuojan toimesta aktiivisesti lehdistössä puffattu.

Laitehankinnoissa huomioitavat asiat

Esimerkiksi timanttihiontalaitteen hinta Suomessa on romahtanut muutamassa vuodessa. Teknologia kehittyy ja uusia laitevalmistajia ja maahantuojia tulee koko ajan. Ja vielä halvemmalla pääsee, kun tilaa itse suoraan Kiinasta.

Laiteinvestointia tehdessäsi et kuitenkaan investoi pelkästään laitteeseen, vaan myös omaan ammattitaitoosi. Hankkimalla laitteet luotettavalta maahantuojalta/valmistajalta varmistat myös perusteellisen koulutuksen itsellesi, vuosihuollon laitteellesi ja markkinointituen yrityksellesi.

 

Laitehoitojen hinnoittelu

Jotta osaisit hinnoitella laitehoidot oikein, tulee sinulla olla selvillä perustuntihintasi. Laitteen investointikulu lisätään siihen.

 

Esimerkki:

Perustuntihinta 50 euroa (alv 0).

Laite maksaa 6000 euroa.

Oletus: Laitteella tehdään 1 hoito päivässä, 200 päivää vuodessa, 3 vuoden ajan.

Laitteen kustannus vuodessa 2000 euroa > päivässä 10 euroa.

Jos laitehoito kestää tunnin, veloitetaan siitä 50 euroa + 10 euroa (laitelisä) + tavoiteltu lisätuotto + ainekulut. Tähän lisätään alv.

Tämän laskutoimituksen jälkeen pystyt harkitsemaan, onko asiakaskunnassasi tai toimintaympäristössäsi riittävästi potentiaalia käyttää kyseistä palvelua.

 

Laitevalmistajat esittävät usein väittämän: ”Maksaa itsensä kolmessa kuukaudessa takaisin.” Maksaahan se, jos listat ovat täynnä kyseisiä hoitoja ja kaikki rahat käytetään laitteen maksamiseen.

Rehellisempää on laskea ensin perustuntihinta, jolla katetaan yrityksen kiinteät kulut ja siihen sitten lisätään tuo minimiin arvioidun käyttöasteen ja tavoitellun lisätuoton mukainen veloitus.

 

Hyvinvointiteknologia (laitehoidot) on voimakkaasti kasvava trendi kauneudenhoitoalalla. Harkiten tehty laiteinvestointi on sijoitus hyviin hoitotuloksiin ja tyytyväisiin asiakkaisiin, oman ammattitaidon kehittämiseen sekä kannattavaan liiketoimintaan.

 

Hannele Aallos

 

Hannele Aallos
SKY-kosmetologi (EAT)
LCF Life Coach
Mentori (STO)

Artikkelin kirjoittaja on Kauneuskoulutus Baroquen perustaja ja vastuuvalmentaja. Hannele on työskennellyt yrittäjänä kauneudenhoitoalalla vuodesta 1991 alkaen.

Kauneuskoulutus Baroquen yksi tavoite on kouluttaa alalle ammattilaisia, jotka osaavat ihon anatomiaan ja fysiologiaan sekä yritystoiminnan realiteetteihin perustuen tehdä hyviä valintoja omassa yritystoiminnassaan. Yrittäjyys kauneudenhoitoalalla on vahvaa erityisosaamistamme.

Tämä artikkeli on tiivistetty asiantuntija-artikkelista, jonka Hannele Aallos kirjoitti vuonna 2018 SKY-Kosmetologit -lehteen.

 

 

 

 

 

 

 

Jaa somessa!