Aromaterapia lisää hyvinvointia.

Aromaterapia auttaa tyyntymään.

Kauneutta, hyvinvointia ja hidasta elämää, jossa olemme läsnä niin itsellemme, kuin lähellämme oleville – tätähän me kaikki tavoittelemme.

Todellisuus on usein toisenlainen: Kiire. Menneessä tai tulevassa eläminen ja elämän epätasapaino ovat arkitodellisuutta. Mikä avuksi?

Aromaterapia ja eteeriset öljyt  ovat lempeä parivaljakko, jotka tarjoavat sinulle yhden ratkaisun katkaista kiire ja tulla läsnäolevaksi itsellesi.

 

Aromaterapia taltuttaa kiireen tunteen.

 

Aromaterapia – jotain uutta ja jotain vanhaa

Aromaterapia – kasveista saatavien eteeristen öljyjen käyttäminen ihmiskehon hoitamisessa –  on vuosituhansia vanha hoitomuoto, jossa yhdistyvät erikoishierontatekniikan ja eteeristen öljyjen hoitavat vaikutukset.

Eteeristen öljyjen mieltä ja kehoa hoitavat vaikutukset on voitu myös tieteen keinoin dokumentoida viimeisten vuosikymmenien aikana.

 

Kamomillasaunio kätkee sisälleen sinisen salaisuuden.

 

Slow life -kokemus

Eteeriset öljyt vaikuttavat haihtuessaan välittömästi hajuaistin kautta aivojen limbiseen järjestelmään.

Rauhallisella rytmillä tehty hieronta ja eteeristen öljyjen aito, puhdas tuoksu antavat todellisen slow life -kokemuksen.

Ihoon ja verenkiertoon imeytyessään eteeriset öljyt antavat kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa hoitavan pitkäkestoisen vaikutuksen, jonka kehosi muistaa vielä huomennakin.

Ammattitaitoisesti tehtynä aromaterapia on aina kokonaisvaltainen ja samalla yksilöllinen hoito. Hoitajasi valitsee juuri sinun tarvitsemasi eteeriset öljyt tekemällä alkukartoituksen sinua haastattelemalla. Aromaterapian avulla tuetaan hyvinvointia, ”buustataan” kehoa ja tasapainotetaan mieltä.

 

Kamomillan ja siankärsämön eteerinen öljy ovat sinisiä.

Eteeriset öljyt ovatkin neurokosmetiikkaa?

Yksi kosmetiikkateollisuuden trendeistä on ollut viime vuosina neurokosmetiikka.

Belinda Carli, Director of Institute of Personal Care on määritellyt neurokosmetiikan eräällä luennollaan seuraavasti: ”Neurokosmetiikka tähtää hyvään oloon ja ihon hyvinvointiin minkä seurauksena ihosolujen ikä pitenee ja niiden puolustuskyky paranee. Neurologinen stimulointi tähtää johonkin uuteen kokemukseen ihossa.”

Aromaterapia, jos mikä on neurokosmetiikkaa! Todellakin. Se, mitä neurokosmetiikalla tavoitellaan, on saavutettavissa aromaterapiahoidoilla ja eteerisillä öljyillä.

 

Aromaterapia on eteeristen öljyjen kemian tiedettä ja käsillä tekemisen taidetta

Tieto, joka on kokemusperäisenä siirtynyt sukupolvelta toiselle vuosituhansien ajan eri puolilla maapalloa, on tieteen keinoin analysoitu ja dokumentoitu. Suomessa ansiokasta tutkimustyötä eteeristen öljyjen parissa ovat tehneet professori Raimo Hiltunen ja dosentti Yvonne Holm Helsingin Yliopistossa.

Aromaterapiahoidot ovat käsin tehtyjen hoitojen taidetta. Innostun itse aina vain uudelleen ja uudelleen, kun aiheena ovat aromaterapia ja eteeriset öljyt. Erityisen inspiroivaa on nähdä omien kosmetologiopiskelijoidensa innostuvan aromaterapiasta hoitomuotona.

Suomessa aromaterapian kosmetologeille tunnetuksi teki 1980-luvun puolivälissä kosmetologiopettaja, opetusneuvos Riitta Salmi.  Ensimmäiset aromaterapiaa tekevät kosmetologit ovatkin Riitta Salmen oppilaita.

Viralliseen opetusohjelmaan kosmetologin tutkinnossa aromaterapia tuli 1990-luvulla – kunnes se poistettiin tutkintouudistuksen myötä 1.8.2018 voimaan astuneesta hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon perusteista. Toki aromaterapiaa opetetaan joissakin kouluissa kosmetologiopiskelijoille edelleenkin.

Kosmetologien lisäksi aromaterapiaa Suomessa tekevät myös aromaterapeutin koulutuksen saaneet henkilöt.

Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus valmennusohjelmassa on myös aromaterapia-kurssi. Kurssimme soveltuu kosmetologiopiskelijoille sekä jo alalla toimiville kosmetologeille, jotka haluavat täydentää osaamistaan.

Innostu sinäkin!  Taltuta vaikkapa kevätväsymys nauttimalla aromaterapiahoidosta. Kysy lisää omalta kosmetologiltasi.

 

Hannele Aallos

 

Blogin kuvat: Ninni Lahti

 

 

 

 

Jaa somessa!