|

Yritysidea, joka kantaa. Viisi vihjettä!

Yritysidea, joka kantaa. Viisi vihjettä!

 

Yritystoiminnan suunnittelu alkaa yritysidean löytymisestä. Yritysidea on usein oivallus jostakin uudesta mahdollisuudesta markkinoilla. Yritysideasta jalostuvat toiminta-ajatus, liikeidea, strategiat ja yrityksen toimintatavat. Etsitkö yritysideaa itsellesi? Tässä sinulle viisi vihjettä!

Mistä ja miten löydän yritysidean, joka kantaa?

Visioi. Anna mielikuvituksesi lentää. Leikittele ajatuksella: “Jos kaikki olisi mahdollista”. Unelmoi isosti! Piirrä, kirjoita tai tee aarrekartta unelmistasi.

Unelmat antavat suunnan ja auttavat luomaan tavoitteita. Järjestelmällinen työskenteleminen antaa unelmillesi siivet. Voisiko unelmasi olla yritysideasi? Työskentele tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti unelmiasi kohti.

 

Hannele_aallos
Hannele Aallos on Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus valmennusohjelman vastuuvalmentaja. Baroquen yritysidea on: Kosmetologikoulutusta aikuisopiskelijoille.

Tässä  sinulle viisi erilaista tapaa lähteä jalostamaan unelmaasi yritysideaksi:

 

1 Uusi tavara- tai palveluidea

Moni uusi yritysidea on rantautunut Suomeen maailmalta. Lue kansainvälisiä alamme lehtiä, seuraa erilaisia kauneuden- ja hyvinvointialan sivustoja. Tutustu tarjontaan kansainvälisissä alamme tapahtumissa ja pidä lomamatkallakin silmät auki. Aina voit itsekin keksiä jotakin aivan uutta!

 

2 Oma ammattitaito tai erityisosaaminen

On hyvä, jos yritysideasi erottuu jotenkin naapurin peruspalveluita tarjoavasta kauneushoitolasta. Mitkä ovat sinun keinojasi erottautua? Kehitä erityisosaamista itsellesi.

 

3 Ulkoapäin tarjoutunut tilaisuus

Joskus voit olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Verkostoidu, tutustu uusiin ihmisiin. Tartu tilaisuuteen!

 

4 Yleiset ja tutut palvelut

Voit perustaa yritysideasi yleisiin, tuttuihin palveluihin. Tällöin menestymiseesi vaikuttaa paikallinen kilpailuympäristö ja siinä erottuminen. Jos tarjoat samaa palvelua, kuin kilpailijasikin, on tavoitteesi luonnollisesti tuottaa palvelut kilpailijaasi paremmin. Tee kilpailija-analyysi huolella ja arvioi itseäsi SWOT-analyysin avulla objektiivisesti. Keskity vahvistamaan ammattitaitoasi ja markkinointiosaamistasi.

Hyvä yritysidea erottaa sinut muista alan toimijoista ja menestymisesi yrittäjänä on todennäköisempää.

 

5 Koulutus ja ammattitaito

Yritysideasi voi löytyä myös aiemman koulutuksesi tai ammattitaitosi yhdistämisestä kosmetologin ammattiin, harrastuksesi kautta tai ehkäpä kehität innovatiivisen tavan toimia kauneudenhoitoalalla. Onko sinulla jotakin uutta ajattelua alallemme? Jotakin tähänastisesta työstäsi ja elämänkokemuksestasi kumpuavaa pääomaa, jonka voisit siirtää alallemme?

 

Yritysidea kauneudenhoitoalalle löytyy usein yrittäjyyskurssillamme. Yrittäjyys on Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus valmennusohjelman vahvaa erityisosaamista.

 

Huomaatko? Mahdollisuuksia menestyvälle yritysidealle on lähes rajattomasti!

 

Tämä blogi aloittaa sarjan, jossa jatkossa esittelen (kauneudenhoitoalan) yrittäjiä ja kerron kuinka he löysivät yritysideansa, joka on kantanut heidät menestykseen.

Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus valmennusohjelmassa on Yrittäjyys- ja yritystoiminta -kurssi, jonka aikana paneudumme yrittäjyyden eri muotoihin, yritysmuodon valintaan, hinnoitteluun, markkinointiin ja muihin yritystoiminnan osa-alueisiin. Kurssin aikana opiskelijamme myös tekevät liiketoimintasuunnitelman, johon he saavat henkilökohtaista valmennusta. Kurssi soveltuu kaikille kauneudenhoitoalan yritystoimintaa suunnitteleville (kampaajat, hierojat, hyvinvointipalveluja tarjoavat henkilöt). Ota yhteyttä!

 

Hannele Aallos

 

Haluaistiko kertoa minulle yrittäjätarinasi? Esitellä yritystäsi? Ota minuun yhteyttä! hannele.aallos(at)baroque.fi

yrittäjät.fi  sivuilta löydät lisätietoa yrityksen perustamisesta.

Jaa somessa!