|

Onko haaveesi kosmetologin ammatti vielä tämänkin luettuasi?

Kosmetologin ammatti haaveena vielä tämänkin luettuasi?

Googletin hakusanoilla ”kosmetologin työ” ja ”kosmetologin ammatti”. Surffailin blogeissa ja erinäisillä keskustelupalstoilla. Surullista luettavaa.

 

Kausittain hoitavan kosmetologin työ on kiireistä
Kosmetologin ammatti tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin työtehtäviin. Kuva: Ninni Lahti

Laadin listan löytämistäni kosmetologin ammattia koskevista kommenteista:

1. Kosmetologin työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta.
2. Hoitotyö on tylsää.
3. Palkka on pieni.
4. Työajat ovat huonot.
5. Työpaikkoja ei ole tarjolla.
6. Kosmetologeja koulutetaan liikaa.
7. Ainakaan yksityisiin kouluihin ei kannata mennä.

Mitä ihmettä? Olenko itse ymmärtänyt alamme aivan väärin? Minä nimittäin rakastan kosmetologin ammattiani. Olen ollut alalla jo liki 35 vuotta. Rakkaus ei siis ole sammunut.

En voinut vastustaa kiusausta kommentoida edellä esitettyjä väittämiä. Tosin teen sen tässä blogissani – keskustelupalstoille en lähtenyt kommentoimaan.

 

1 Ihmisten kohtaaminen ja hoitaminen on antoisaa

On henkisesti kevyempää hoitaa terveitä asiakkaita – verrattuna nyt vaikkapa sairaanhoitajan tai lähihoitajan työhön, joissa asiakkaat ovat yleensä sairaita ja usein vanhuksia. Sen, minkä toinen kokee henkisesti raskaaksi, voi toinen kokea antoisaksi.

Todennäköisesti hoitava kosmetologi kuormittuu työssään fyysisesti vähemmän, kuin esimerkiksi siivooja tai lähihoitaja.

 

2 Kosmetologi luo työlleen sisältöä

Voiko olla mielenkiintoisempaa työtä, kuin kohdata päivittäin erilaisia ihmisiä ja miettiä ratkaisuja heidän iholleen ja keholleen?

Työnsä voi toki aina tehdä niin, että se käy tylsäksi. Hoitavalla kosmetologilla on kuitenkin lähes rajaton mahdollisuus käyttää kaikkea osaamistaan ja tietämystään luodessaan työlleen uutta sisältöä.

 

3 Kosmetologi voi vaikuttaa tulotasoonsa

Kosmetologilla on, toisin kuin kaupan kassana työskentelevän henkilön, mahdollisuus vaikuttaa tulotasoonsa.

Toisen palveluksessa työskenneltäessä on alallamme yleinen käytäntö maksaa provisioita. Yrittäjänä mahdollisuutesi vaikuttaa tulotasoosi ovat erittäin hyvät.

 

4 Yrittäjänä määrittelet työaikasi itse

Kosmetologit eivät ainakaan vielä tee kolmivuorotyötä – tai edes klo 23 saakka. Toki palvelualojen luonteeseen kuuluu se, että työtä tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Yrittäjänä voit aina valita työaikasi – taloutesi rajoissa.

 

5 Hyvistä hoitavista kosmetologeista on pula

Olen keskustellut useiden alamme työnantajien kanssa. Hyville hoitaville kosmetologeille on aina töitä – itseasiassa heistä on pula!

 

6 Kosmetologikoulutus tarjoaa nuorille paikan kasvaa aikuiseksi

On totta, että ammattioppilaitoksista eri puolilta Suomea valmistuu vuosittain satoja kosmetologeja.  On hienoa, että nuorille on paljon koulutuspaikkoja tarjolla. Mieluummin koulussa kuin kadulla! Eräs ammattioppilaitoksen opettaja sanoikin minulle kauniisti: ”En opeta nuoria pelkästään kosmetologeiksi. Autan heitä myös kasvamaan aikuisuuuteen.” Usein nuori ensimmäistä koulutustaan valitessaan ei kuitenkaan tiedä, mitä haluaa ”isona” tehdä ja näin myös poistuma alaltamme on suuri.

Vuonna 2016 aloitti yksi uusi yksityisen koulutuksen tarjoaja lisää – Kauneuskoulutus Baroque. Kuluneet neljä vuotta ovat osoittaneet, että tarjoamallemme koulutukselle ja tavallemme toimia on aitoa kysyntää. Kosmetologikoulutuksemme on suunnattu aikuisille henkilöille.

Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus valmennusohjelmaan hakeutuvat henkilöt ovat aikuisia ja usein alanvaihtajia, jotka ovat liikkeellä ”tositarkoituksessa”.

 

7 Yksityinen kosmetologikoulu voi menestyä vain laadukkaalla koulutuksen sisällöllä

Yksikään koulu ei tee opiskelijoistaan hyviä tai huonoja. Sen, kuinka hyvä ammattilainen sinusta tulee, ratkaiset sinä itse. Luonnollisesti eri koulut antavat sinulle eritasoisia valmiuksia tulevassa ammatissasi.

Kauneuskoulutus Baroquen kosmetologikoulutus on henkilökohtaista valmennusta pienryhmissä, joka mahdollistaa opintojen tehokkaan etenemisen opiskelijan elämäntilanteen mukaisessa aikataulussa. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen asenne integroituvat kaikkiin kursseihimme.

Saamamme palaute jo valmistuneilta opiskelijoiltamme on todella hyvää. Valmennusohjelmamme kosmetologikoulutus on ammatillisten aineiden osalta laajempi kuin Opetushallituksen määrittämät Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon perusteet.

 

Kosmetologin ammatti vaatii teorian ja käytännön osaamisen lisäksi ihmissuhdetaitoja,

Mestareita kauneudenhoitoalalle

Oletko aina haaveillut kosmetologin ammattista? Harkitsetko alan vaihtoa? Oletko yli 21 vuotias? Onko sinulla selkeä päämäärä valmistua unelma-ammattiisi – kosmetologiksi? Oletko valmis vaatimaan itseltäsi hyviä suorituksia? Haluatko menestyväksi kauneushoitolayrittäjäksi? Arvostatko tehokasta ajankäyttöä?

Sinut me Kauneuskoulutus Baroquessa haluaisimme valmentaa huippukosmetologiksi. Meillä tehdään mestareita kauneudenhoitoalalle. Ota yhteyttä! 

 

Hannele Aallos, vastuuvalmentaja

Kauneuskoulutus Baroque

P.S. Valmennusohjelmassamme on myös kursseja, jotka soveltuvat mainiosti alallemme palaaville henkilöille osaamisen vahvistamiseksi!

Jaa somessa!