Kasvojen ihon kuorinta. Vältä nämä neljä yleisintä virhettä.

Kasvojen ihon kuorinta. Vältä nämä neljä yleisintä virhettä.

Kasvojen ihon kuorinta on tärkeä osa ihon itsehoidon rutiineja. Kuorimalla kasvojesi ihoa säännöllisesti pidät yllä ihosi kauneutta ja terveyttä.

Lähes kaikki ihot hyötyvät kuorinnasta: iho kirkastuu, ihon pinta pehmenee, ihon epäpuhtaudet vähenevät ja käyttämäsi voiteet, tehotipat ja seerumit imeytyvät ihoon paremmin. Liika on kuitenkin liikaa tässäkin asiassa.

 

Kolme yleisimmin toistuvaa virhettä kuorintatuotteen kotikäytössä ovat:

 

Kauneuskoulutus Baoque
Kasvojen ihon kuorinta on osa viikottaista hoitorutiinia.

1 Liian voimakas tuote

Kotikäyttöön riittävät lempeät voidemaiset / entsymaattiset / kevyesti rakeiset kuorinnat. Aikuisen naisen iholle ja ihon erityisongelmiin hedelmähappokuorinnat ovat oiva valinta.

Liian voimakas kuorinta voi vahingoittaa ihon kosteustasapainoa ja johtaa ihoärsytyksiin, punoittamiseen ja kiristävään tunteeseen iholla.

 

2 Liian usein tehty kuorinta

Kuorinta heikentää ihon läpäisyestettä, jonka tarkoitus on toimia suojana. Ihon uusiutuminen (ihosolun siirtyminen tyvisolukerroksesta ihon pinnalle) kesää n. 28 päivää.

Kuorimalla liian usein ihoasi kuorit enemmän kuin iho uusiutuu. Ihon ikääntymisilmiöt tuovat tosin tähänkin rytmiin muutoksia.

 

3 Liian voimakkain ottein tehty kuorinta

Suomalainen luonteen perusteellisuudella se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Niinpä sitten hangataan kunnolla myös kuorintatuotteella ihoa. Suomalaisten iho on kuitenkin usein hauras, erityisesti poskipäillä.

Ihoa tulee kuoria lempeillä otteilla. Varo liiaksi venyttämästä ja hankaamasta kasvojesi ihoa. Näin vältät rasittamasta ihoasi liiaksi.

 

Kuinka valita itselleen sopiva kuorintatuote ja varmistua siitä, että osaa käyttää sitä oikein?

Entäpä jo varaisit ajan kasvohoitoon? Lähes poikkeuksetta kasvojen ihon kuorinta on osa jokaista kasvohoitoa. Kosmetologisi valitsee sinulle kasvohoidossa käyttämänsä kuorintatuotteen tarkan ihoanalyysin ja yhdessä sinun kanssasi asetetun hoitotavoitteen mukaisesti.

Kasvohoidon yhteydessä sinulla on mahdollisuus keskustella kosmetologisi kanssa sinun ihollesi parhaiten sopivista ihonhoitotuotteista ja niiden oikeasta käytöstä. Kasvohoidon yhteydessä saat siis veloituksetta henkilökohtaista opastusta ihonhoidosta.

Kasvohoidon aikana pääset jo kokemaan, kuinka raikas, pehmeä ja puhdas olo ihossa onkaan, kun se on kuorittu! Hoidon aikana kosmetologisi myös näkee, miten ihosi reagoi kuorintaan ja pystyy näin antamaan sinulle todella henkilökohtaiset tuotesuositukset ja ohjeet tuotteen oikeaa käyttöä varten.

Iloisia ihonhoitohetkiä sinulle,

 

Hannele Aallos

SKY-erikoiskosmetologi / Kauneuskoulutus Baroque

 

P.S. Se neljäs virhe:

Ihoa ei kuorita laisinkaan. Tämä on se toinen ääripää. Muista, että kasvojen ihon kuorinta on hyödyllistä lähes kaikille ihoille.  Kosmetologisi tietää kyllä, milloin kuorinta ei ole oikea hoito sinun ihollesi ja kertoo sen sinulle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa somessa!